Първите топли пролетни дни дойдоха и вече започваме да мислим за лято и море, но как да подготвим автомобила си за топлите месеци?

Ще ви дадем 5 съвета, с които ви гарантираме едно безгрижно и спокойно лято с вашия автомобил!

№1 – Започваме с най-важното и то е смяната на зимните гуми с летни.

Повече информация защо и кога да смените зимните гуми с летни, можете да намерите в статията тук.

№2 – Проверете охладителната течност.

През лятото охладителната система е подложена на много по-големи изпитания, отколкото зимата. Като за начало, проверете нивото на охладителната течност и при нужда долейте антифриз. Още един добър вариант е да направите пълна проверка на охладителната система в автосервиз. По този начин ще бъдете спокойни при пътуване и колата ви ще бъде в оптимално добро състояние.

№3 – Случвало ли ви се е да се качите в колата на приятел и вътре да е по-горещо отколкото навън?

След като го попитате защо не пусне климатика, той леко ви прошепва ,,трябва да заредя фреон“.
Затова съвет № 3 е да направите профилактика на климатика, проверете дали има течове и дали има нужда да се долее фреон. Ако вече е достатъчно топло и лятното почивно настроение ви е обзело, не се притеснявайте, ние можем да го направим за вас.

Подготовка на автомобила за лятото№4 – Проверка на маслото.

Дори да си мислите „аз го проверявам всеки месец и т.н.“, то вие сте изключение и ние ви поздравяваме. Голяма част от шофьорите нямат този навик за проверка на маслото и чакат да разберат за проблема от „лампичката“ на таблото. Направете проверка на маслото задължително, а ако лятната ви почивка съвпада с датата за обслужване, по-добре обслужете автомобила преди заминаване.

№5 – Проверка на ходовата част и шасито на автомобила.

За всички шофьори зимата е позната със солта, кишата и препаратите против сняг. Те увреждат шасито и елементи от окачването, като водят до корозия. Препоръчваме ви в началото на сезона да направите детайлен оглед на ходова част и шаси в автосервиз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню