Първите топли пролетни дни дойдоха и вече започваме да мислим за лято и море, но как да подготвим автомобила си за топлите месеци?

Ще ви дадем 5 съвета, с които ви гарантираме едно безгрижно и спокойно лято с вашия автомобил!

№1 – Започваме с най-важното и то е смяната на зимните гуми с летни.

Повече информация защо и кога да смените зимните гуми с летни, можете да намерите в статията тук.

№2 – Проверете охладителната течност.

През лятото охладителната система е подложена на много по-големи изпитания, отколкото зимата. Като за начало, проверете нивото на охладителната течност и при нужда долейте антифриз. Още един добър вариант е да направите пълна проверка на охладителната система в автосервиз. По този начин ще бъдете спокойни при пътуване и колата ви ще бъде в оптимално добро състояние.

№3 – Случвало ли ви се е да се качите в колата на приятел и вътре да е по-горещо отколкото навън?

След като го попитате защо не пусне климатика, той леко ви прошепва ,,трябва да заредя фреон“.
Затова съвет № 3 е да направите профилактика на климатика, проверете дали има течове и дали има нужда да се долее фреон. Ако вече е достатъчно топло и лятното почивно настроение ви е обзело, не се притеснявайте, ние можем да го направим за вас.

Подготовка на автомобила за лятото№4 – Проверка на маслото.

Дори да си мислите „аз го проверявам всеки месец и т.н.“, то вие сте изключение и ние ви поздравяваме. Голяма част от шофьорите нямат този навик за проверка на маслото и чакат да разберат за проблема от „лампичката“ на таблото. Направете проверка на маслото задължително, а ако лятната ви почивка съвпада с датата за обслужване, по-добре обслужете автомобила преди заминаване.

№5 – Проверка на ходовата част и шасито на автомобила.

За всички шофьори зимата е позната със солта, кишата и препаратите против сняг. Те увреждат шасито и елементи от окачването, като водят до корозия. Препоръчваме ви в началото на сезона да направите детайлен оглед на ходова част и шаси в автосервиз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню