Смяна на масла и филтри

Смяна на масло и маслен филтър

Смяна на масло и маслен филтър

Смяната на маслото е най-основната дейност по поддръжка на автомобила. Не се извършва без причина – моторното масло осигурява на всеки отделен двигател смазване и охлаждане. Това е един от онези компоненти, които се износват особено бързо, ако двигателят е пренапрегнат и не е снабден с достатъчно смазване, т.е. при шофиране на къси разстояния, особено в града. Смяната на маслото винаги трябва да бъде придружена от смяна на маслен филтър. Масленият филтър почиства двигателното масло от микро замърсители, които влияят върху работата на двигателя.

Смяна на въздушен филтър

Смяна на въздушен филтър

Въздушният филтър е друг компонент, отговорен за обработката на въздуха, използван в процеса на изгаряне на горивната смес.  Въздушен филтър блокира всички замърсители, пренасяни по въздуха. Ако работи правилно, той осигурява въздушния поток, необходим за запалване на горивната смес, и съответно правилната и ефективна работа на двигателя.

Смяна на  филтър купе

Смяна на  филтър купе

Смяната на филтъра за купето / климатичния филтър подобрява чистотата на влизащият въздух в купето на автомобила. Препоръчваме смяната на този филтър да се прави при смяната на маслото заедно с всички други филтри по автомобила.

Меню